2014. január 29., szerda

Gesztenyelisztes paleo kenyér

Alakul a küzdelmem a számomra legfinomabb paleo kenyér megtalálásával, kitalálásával. Elég jól állok a versenyben, ez a mai már elég jó lett állagra és ízre is. Hamar elkészíthető, kívül ropogós, belül puha kenyeret sikerült sütnöm. Legközelebb egy fél teáskanálnyi őrölt köményt is teszek bele, még pikánsabb lesz szerintem, de másfajta fűszerrel is lehet ízesíteni.
Jófajta szalonnás, hagymás tojásrántotta került mellé, mert a kenyér zsiradék nélkül készült. :)
Sok sikert az elkészítéséhez, és jó étvágyat!



Hozzávalók:

- 5 tojás
- 3 evőkanál hideg víz
- 5 púpos evőkanál tápióka keményítő (vagy nyílgyökér liszt)
- 3,5 púpos evőkanál szezámmagliszt
- 2,5 púpos evőkanál gesztenyeliszt
- 3/4 csomag sütőpor
- fél teáskanál himalája só
- 3 teáskanál citromlé (vagy ecetből 1,5 teáskanál)

Elkészítés:
A tojásokat felverjük, belekerül a víz, a lisztek, a só, végén a sütőpor és a citromlé/ecet. 1 percig kevergetjük, hogy habosodjon, 2 percig pihentetjük, hogy a sütőpor dolgozzon. 
Folyósabb tészta, az amerikai palacsintához hasonlít a sűrűsége.
A püspökkenyér formát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, tetejére legszebb, ha tökmagot/szezámmagot szórunk.
175 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése