2014. január 28., kedd

Szezámos-lenmagos paleo kenyér

Még mindig megy a próbálkozásom a nem túl intenzív ízű, sűrű állagú paleo kenyér eltalálásán, ez most elég jól sikerült, ízre, és állagra is, kívül ropogós, belül levegős lett. 175°C-on, 35 percig, hőlégkeveréses sütőben sütöttem.


Hozzávalók:
  • 5 ek szezámpehely (durvára őrölt szezámmag)
  • 5 ek lenmagliszt
  • 5 tojás
  • 1 mk só
  • 1/2 mk őrölt kömény (elhagyható)
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 ek langyos zsír
 
  1. A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a zsírral együtt belekeverjük a száraz részbe.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is több részletben, óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Sütőpapírozott kenyérsütő formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése