Azt hiszem, végre elérkezett a finom, sűrű meleg levesek időszaka.
Egy egyszerű és gyors hagymaleves következik.
Hozzávalók
1 nagyon-nagy fej fehér hagyma vagy 4-5 kisebb
1 nagyobb sárgarépa
50 g húsos szalonna
3 gerezd fokhagyma
száraz fehér bor
olíva olaj/ bármilyen zsiradék
só, bors
Elkészítés
A zsiradékon megpirítom a bacont, kiszedem, és a helyére
teszem a felszeletelt hagymát, fokhagymát és sárgarépát. Nagy lángon pirítom,
sózom, borsozom, amikor elkezd üvegesedni a hagyma, hozzáadom a fehér bort. Elpárolom
az alkoholt, majd felöntöm forró vízzel. Addig főzöm, amíg a sárgarépa
megpuhul.
Ekkor kiveszem a leves egy részét (kevesebb, mint a felét és
igyekeztem minél több sárgarépát is kihalászni belőle) összeturmixolom,
visszaöntöm az edénybe, beleteszem a bacon darabokat is és egyet forralok még
rajta.
Tálalhatjuk reszelt parmezánnal (kompromisszumos) vagy
pirítóssal (természetesen paleo kenyérből).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése