2014. október 1., szerda

Hagymaleves

Azt hiszem, végre elérkezett a finom, sűrű meleg levesek időszaka.
Egy egyszerű és gyors hagymaleves következik.


Hozzávalók
1 nagyon-nagy fej fehér hagyma vagy 4-5 kisebb
1 nagyobb sárgarépa
50 g húsos szalonna
3 gerezd fokhagyma
száraz fehér bor
olíva olaj/ bármilyen zsiradék
só, bors


Elkészítés
A zsiradékon megpirítom a bacont, kiszedem, és a helyére teszem a felszeletelt hagymát, fokhagymát és sárgarépát. Nagy lángon pirítom, sózom, borsozom, amikor elkezd üvegesedni a hagyma, hozzáadom a fehér bort. Elpárolom az alkoholt, majd felöntöm forró vízzel. Addig főzöm, amíg a sárgarépa megpuhul.
Ekkor kiveszem a leves egy részét (kevesebb, mint a felét és igyekeztem minél több sárgarépát is kihalászni belőle) összeturmixolom, visszaöntöm az edénybe, beleteszem a bacon darabokat is és egyet forralok még rajta.



Tálalhatjuk reszelt parmezánnal (kompromisszumos) vagy pirítóssal (természetesen paleo kenyérből).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése