Ez az évszak az egyszerűen elkészíthető, mégis tartalmas levesek időszaka.
Nincs is jobb, mint egy esős estén takaróba burkolózni és forró levest kanalazni.
Hozzávalók
0,5 kg cukkini
4-5 kocka fagyasztott spenót
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, curry, csili
Elkészítés
A hagymát, fokhagymát felvágom és pici sóval megpárolom valamilyen zsiradékon. Hozzáadom a többi fűszert, és lepirítom. Ezután a zöldségeket is beledobom a lábosba és fedő alatt párolom 5 percet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Tovább párolom amíg a minden megpuhul. Leturmixolom a zöldségeket, a víz mennyiségével tudom szabályozni a leves sűrűségét.
Piríthatunk hozzá bacont, vagy hagymát de egy kis parmezán sajttal (kompromisszumos) is el tudom képzelni. Én az előző napi sült csirkecombból raktam bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése