2014. október 22., szerda

Spenótos cukkini krémleves

Ez az évszak az egyszerűen elkészíthető, mégis tartalmas levesek időszaka.
Nincs is jobb, mint egy esős estén takaróba burkolózni és forró levest kanalazni.


Hozzávalók
0,5 kg cukkini
4-5 kocka fagyasztott spenót
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, curry, csili

Elkészítés
A hagymát, fokhagymát felvágom és pici sóval megpárolom valamilyen zsiradékon. Hozzáadom a többi fűszert, és lepirítom. Ezután a zöldségeket is beledobom a lábosba és fedő alatt párolom 5 percet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Tovább párolom amíg a minden megpuhul. Leturmixolom a zöldségeket, a víz mennyiségével tudom szabályozni a leves sűrűségét.
Piríthatunk hozzá bacont, vagy hagymát de egy kis parmezán sajttal (kompromisszumos) is el tudom képzelni. Én az előző napi sült csirkecombból raktam bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése