Miután most van a sütőtök szezonja, kihagyhatatlan egy-két
jó sütőtökös recept. Természetesen, ha most feldarabolva lefagyasztjuk, még
tavasszal is ehetünk az egészséges sütőtökből.
Akkor most a krémleves receptje, ahogy mi szeretjük:
A kockára vágott vöröshagymát olíva olajon megdinszteltem,
majd eritritet karamelizáltam rajta (legalábbis megpróbáltam, mert
természetesen nem úgy viselkedik mint a cukor). A meghámozott, kockára vágott
sütőtököt átpörgettem rajta, kevés vízzel, sóval, borssal puhára főztem (mi
füstölt ízűnek szeretjük, így füstölt hús/csont főzéskor maradt lével öntöttem
fel). Amikor szétfőtt, botmixerrel szétturmixoltam, kókusztejjel felengedtem, a
megfelelő leves állag eléréséig.
Reszelt parmezánnal (kompromisszumos), és tökmaggal megszórva tálaltam.
Pirított baconnel is tálalhatjuk, így nem kell kompromisszumokat kötnünk.
Pirított baconnel is tálalhatjuk, így nem kell kompromisszumokat kötnünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése