2014. október 31., péntek

Paprikás krumpli tarhonyával (édesburgonyából)

Gyorsan elkészülő egytálétel, egy régi kedvenc paleo köntösben.



Hozzávalók
zsiradék (disznózsír)
szalonna
hagyma
édesburgonya
víz
mindenmentes virsli és kolbász
paleo tarhonya (recept itt)
só, bors

Elkészítés
A disznózsíron pirítom a szalonnát és a hagymát, amíg a hagyma üveges nem lesz, hozzáadom a kolbászt és egy kicsit lepirítom.
Hozzáadom a felkockázott édesburgonyát és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom.  Amíg az édesburgonya megpuhul, elkészítem a tarhonyát.
Amikor az édesburgonya majdnem puha, beledobom a felkarikázott virslit és készre főzöm.
Az elkészült paprikás krumplihoz keverem a tarhonyát (de ezzel már nem főzöm tovább).

Tipp: ha van türelmünk hagyjuk egy éjszakát állni az elkészült ételt, így az édesburgonya egy kicsit magába szív a sós/ ízes léből (nem érződik annyira a jellegzetes édeskés íz).


Tarhonya
Semmit nem változtattam az eredeti recepten.

Hozzávalók
6 tojás
9 lapos evőkanál mandulaliszt
1-2 dl tiszta ivóvíz
1 mokkáskanál őrölt kömény
Só (Ízlés szerint)

Elkészítés
A sütéshez: 2 nagy kanál zsír

A hozzávalókat összekeverjük (megkóstoljuk, elég sós e!).
Egy mély serpenyőben megolvasztjuk a zsírt és egy jó kanálnyit a masszához keverünk
Negyedórányi pihentetés után a felforrósodott zsírba beleöntjük a keveréket, és sütés közben folyamatos keveréssel morzsásra daraboljuk







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése