2015. január 13., kedd

Tiramisù



Babapiskóta
Hozzávalók
2 db egész tojás
3 ek eritrit
80 g darált mandula
pici szódabikarbóna + citromlé

Elkészítés
A fehérjéket pici sóval kemény habbá verem, majd hozzáadok 1 ek eritritet és még keverem.
A sárgáját 2 ek eritrittel fehéredésig keverem. Hozzáadom a darált mandulát, majd a fehérjét is óvatosan, több részletben belekeverem.
Az elkészült keveréket habzsákba töltöm, és sütőpapírra babapiskóta formát nyomok.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt elkezd barnulni a piskóta, ekkor megszórom a tetejét még egy kis eritrittel és további 5 percig sütöm.
Sütőpapírral együtt rácsra húzom, és megvárom, amíg teljesen kihűlnek.

Ál-mascarpone
Hozzávalók
2 dl cocomas (kókuszkrém)
1 ek eritrit
2 kk útifűmaghéj
pici citromlé a kókuszos íz semlegesítésére
ízlés szerint bourbon vanília

Elkészítés
Minden hozzávalót összekeverek és állni hagyom 15 percig.

Tiramisu krém
Hozzávalók
2 db tojás
eritrit ízlés szerint
2 dl cocomas-ból készült Ál-mascarpone

Elkészítés
A fehérjéket pici sóval kemény habbá verem, majd hozzáadok 1 ek eritritet és még keverem.
A sárgáját 2-3 ek eritrittel fehéredésig keverem. Hozzáadom az Ál-mascarpone-t, majd a fehérjét is óvatosan, több részletben belekeverem.

Összeállítás
A rétegezéshez kell még kávé, amibe kicsi eritritet keverek és hagyom kihűlni, ebbe forgatom bele a babapiskótákat.
A tál aljára kicsi krémet kenek, erre jön egy réteg kávéban megforgatott babapiskóta, utána egy réteg krém és megint babapiskóta.
Végül krémmel zárom a rétegezést, és néhány órára a hűtőbe teszem. Valamint tálalás előtt a tetejét megszórom natúr kakaóporral.


Elsőre talán hosszúnak tűnik a recept, de valójában tovább tartott legépelni, mint megcsinálni (pedig gyorsan gépelek).
Készítsétek el és várom a véleményeket itt vagy a facebook-on.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése