2015. január 26., hétfő

Karfiolpogácsa avagy karfiolpuffancs (paleo)

Ma kifejezetten valami sósra vágytam, abból is olyanra, amiben még magliszt sincs. Körbenéztem a neten, és ez volt a legszimpatikusabb, és viszonylag gyorsnak tűnt.
Pogácsaként találtam, jó ízű és állagú, de szaftos puhasága miatt engem inkább a rakott karfiolra emlékeztet, így ha nagyobb kerek formában sütjük, bármilyen hús mellé kiváló köret lehet.


Hozzávalók
1 nagyobb fej főtt karfiol (én fagyasztottból készítettem)
2 ek kókuszzsír (vagy másfajta zsír)
2-3 egész tojás
só, bors (legközelebb szerecsendiót is reszelek bele)
1-2 marék reszelt parmezán
2 ek valamilyen magtejszín (nálam cocomas)

Elkészítés
A hozzávalókat botmixxerrel pépesítettem, és miután viszonylag folyós lett a massza, így szilikonos pogácsaformákban 175 fokon 55 percig, a második adagot 200 fokon 30 percig sütöttem (amíg a teteje megpirult).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése