2014. július 29., kedd

Zucchini alla carbonara, azaz carbonara cukkinitésztával

Annyi helyen láttam már, hogy használjunk cukkinit tészta helyett akár a raguhoz vagy lasagna-hoz és olvastam olyat is, hogy a carbonara-hoz is.

Tegnap ki is próbáltam, mert nagyon vágytam egy tál carbonara-ra és, hát nem csalódtam.

Első lépésként vékonyra felszeleteltem egy kis fej lilahagymát, fokhagymát és a bébi cukkiniket.

A cukkinikhez ezt a fajta zöldséghámozót használtam, így széles csíkokat kaptam, amit még hosszában felvágtam (hamarosan be kell szereznem egy spirálos zöldségszeletelőt! de így is gyorsan végeztem).


Amire még szükségem volt:
bacon/ pancetta/ szalonna felcsíkozva
tojás
só és bors
parmezán vagy grana padano (kompromisszumos, elhagyható, bár ez is segít krémessé tenni a szószt)



Elkészítés:
A pancettát megpirítom a lilahgyma felével és egy kevés fokhagymával.
Amikor kész kiszedem a serpenyőből és a helyére cukkinit, lilahagymát és fokhagymát teszek, megpirítom, sózom. Nem szerettem volna megpárolni a cukkinit, inkább ropogósra hagytam.
Amíg elkészül, a pancettás keverékhez adom a tojást, sót és borsot, valamint a parmezánt és jól összekeverem.
Amikor a cukkini állaga jó, lehúzom a tűzről  és hozzáadom a tojásos pancettás keveréket, az a jó, ha a szószunk besűrűsödig a cukkini hőjétől, ha a tűzön hagynánk inkább tojásrántotta lenne belőle, ami természetesen egy nagyon jó alternatíva.

Ízlés szerint még borsozhatjuk vagy szórhatunk rá egy kis parmezánt is.

Számomra igazi "comfort food" lett ez a carbonara (el tudom képzelni egy borongós, esős őszi estén is).
Ami a legjobb, hogy a parmezán nélkül 100% paleo.





2 megjegyzés:

  1. Szia!Szeretném megkérdezni,hogy hol lehet ilyen hámozót venni?sok helyen kerestem,de nem találtam. köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szerintem Auchanban és Intersparban talàlsz ilyet, de akàr a sima hosszúkàs zöldséghámozót is hasznàlhatod (én még nem próbàltam, de szerintem annak is működnie kell). Remélem tudtam segíteni. Jó főzőcskézést! Anna

      Törlés