2014. július 25., péntek

Vanília fagylalt

A jegeskávéba vanília fagylaltot is szoktunk rakni. Ebben a melegben bárhol venném meg a fagyit, mire hazaérek már megolvad. Persze úgy sem rossz, de milyen jó lenne, ha pontosan tudnám miből is készült és bármikor kivehetném a hűtőből. Így adott volt, hogy a következő alkotásunk vanília fagylalt lesz.


Bevallom, ez a második kísérletem eredménye, az elsőbe csak kókusztejet használtam (cocomas + víz) és így túlságosan jeges lett, és nagyon nehéz kikanalazni a dobozból.

Hozzávalók
700 ml cocomas
200 ml kókusztej
10 db tojássárgája
eritrit (kicsit túl lehet édesíteni, ha megfagy akkor kevésbé lehet érezni)
vanília kivonat/ vagy kikapart belseje

Elkészítés
A cocomast és a kókusztejet kis lángra felrakom melegedni egy lábosban a vaníliával.
A tojások sárgáját és az eritritet egy olyan keverőtálba rakom, ami a lábos tetejére illik, így ahogy melegszik a folyadék a tojás is kicsit átmelegszik, valamint az eritrit elolvad benn. Ezt folyamatosan kevergetjük, amíg az eritrit láthatóan felolvad és a cocomas felmelegszik. Ekkor hozzáadunk egy keveset a tojásos keverékhez, a kókuszkrémből (hőkiegyenlítés), majd az egészet beleöntjük a krémbe. Összemelegítjük, majd dobozokba rakjuk, és be a fagyasztóba.
Amikor elkezd megfagyni, néhány óránként botmixerrel átturmixoljuk.



Majd csinálunk egy jegeskávét, amit megkoronázunk ezzel a finom és krémes vanília fagylalttal.


Akár szilikon formákba is rakhatjuk, így csak kipattintjuk a formából és már ihatjuk is a jegeskávét. Mi ilyen kis rénszarvasos formákba is raktunk. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése