2014. február 15., szombat

Túrógombóc Kreatív Paleo-módra

A sok hús és zöldség mellett, már kezdett hiányozni a túró, így gondoltam egy jó kis túrógombóc-féle jól esne. :) Nézegettem a neten, kicsit kreatívkodtam, így ez a recept lett belőle:



Hozzávalók:
- 250 gr ToTu (paleo túró, recept itt)
- 2 db egész tojás
- 1/2 citrom leve
- 0,8 dl kókusztej
- 150 gr gesztenyeliszt
- 80 gr kókuszliszt (vagy kókuszreszelék nagyon finomra őrölve)
- 40 gr szezámliszt
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 1 csipet só

A hozzávalókat a fent leírt sorrendben összekeverjük, majd 15 percig pihenni hagyjuk, hogy az útifű maghéj megduzzadjon. Eközben egy fazékban kicsi sóval, vizet forralunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásba lévő vízbe tesszük, és amikor a víz tetejére feljönnek, onnentól 8 percig főzzük. Eközben egy teflon serpenyőben, szárazon (zsiradék nélkül) illatosra, világos barnára pirítunk 10 dkg őrölt mandulát, majd a tűzről levéve, hozzákeverünk 2 evőkanál eritritet, és 2 teáskanál fahéjat, majd a gombócokat ebben forgatjuk meg.
Ebből a mennyiségből 15 db normál méretű gombóc lett.
Készítettem még egy fahéjas szószt hozzá: Kókusztejszín, citromlé, eritrit és fahéj alapanyagokból, olyan fahéjas tejföl íze lett.



Jó étvágyat, jó főzőcskézést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése