2014. február 8., szombat

Paleo rizskoch

Az alap édességek után, most valami egészen más ízű, finom, és egészséges édesség.
Gyorsan elkészül, és nagyon finom.



Hozzávalók:
5 dkg kókuszreszelék
1,2 dl forró víz
15 dkg gesztenyeliszt
vanília aroma
reszelt citromhéj ízlés szerint
6 kis tojás
2 alma hámozva, reszelve
5 dkg olvasztott kókuszzsír
10 dkg eritrit
8-10 dkg mazsola.

A kókuszreszeléket leöntjük forró vízzel, hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a vanília aromát, a citromhéjat. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a reszelt almával, kókuszzsírral, eritrittel összekeverjük.

A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a kókuszkeverékkel, mazsolával és a sárgájával. 170 fok, előmelegített sütőben nem légkeveréssel, alsó-felső sütésen, középen, 35 percig sütni (egyáltalán nem lett száraz, krémes és puha állagú).
Kihűlés után hűtőben kell tárolni, bár, mire összeérnének az ízek, addigra elfogy. :)


Ha valaki nagyon édesen-csokisan szereti, akkor mehet rá, az avokádós-banános csokikrém.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése