2014. február 9., vasárnap

Csőben sült brokkolis csirke

Valami nagyon ízes, tartalmas, sütőben sült, egészséges egy tál ételt szerettem volna készíteni. Így, a téli alapanyagoknak megfelelően, ez a variáció jutott eszembe, elkészítettem, és el kell mondjam, hogy nagyon finom lett, ajánlom kipróbálásra, bármilyen idény zöldséggel. Mennyiségeket szokás szerint nem tudok írni, csak érzésre, kóstolásra kell hagyatkozni.



A kifilézett, szárnyas fűszerrel befűszerezett csirkecombokat extra szűz olíva olajon, mindkét oldalán átsütöm, majd olívaolajjal meglocsolt tepsibe helyezem.
Közben a felkarikázott póréhagymát olíva olajon megfonnyasztom, az aprítógépben rizsszem nagyságúra darabolt karfiolt megpirítom a póréhagymán. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzöm, majd a tepsibe teszem a hús mellé. Az elkészült karfiolrizst a húsok mellé halmokba helyezem.
Azt a serpenyőt amiben a hús sült felöntöm 1 doboz kókusztejszínnel, a lepirított húsdarabok összekeverednek a tejszínnel, felforralás után a tepsibe elhelyezett halmokra öntöm, reszelt parmezánnal megszórom, 180 fokos, alsó-felső sütésen készre sütjük (amíg a sajt megpirul, kb. 20 perc).



Természetesen kreatívan kell bánni az alapanyagokkal, ugyanezt lehet el lehet készíteni

tarjával, karajjal, csirke mellel, csak a fantázia szab határt!


Jó étvágyat, jó főzést :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése