2014. november 16., vasárnap

Körözött


Hozzávalók
100 g ToTu (recept itt)
só, bors, piros paprika, őrölt kömény, ízlés szerint
kókusztej + pici citromlé
 petrezselyem
újhagyma


Elkészítés
A totut megfelezem.
50 grammot villával összetörök.
A másik 50 grammot pedig pici kókusztejjel, citromlével és a fűszerekkel összeturmixolom. A kókusztejből először csak 2 evőkanálnyit raktam bele, majd fokozatosan addig, amíg a kívánt állagot el nem érem. A citromlé, amellett hogy elveszi a kókusz ízét még a tejfölre emlékeztető, savanykás ízt is eredményez.
Végül pedig összekeverem a darabos totut a krémessel. Petrezselymet és vékony karikákra vágott újhagymát adtam még hozzá.

Tipp: Ha hagyjuk állni egy (vagy akár két) napot, teljesen elmegy a tojás íze, illata és teljesen hasonlítani fog a régi körözöttre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése