2014. november 4., kedd

Gesztenyés sütemény


Piskóta hozzávalói
8 tojás
8 ek eritrit
8 ek paleo liszt (nálam 3 ek kókuszliszt és 5 ek gesztenyeliszt)
2 kk szódabikarbóna + pici citromlé
pici só
rum aroma (elhagyható, de kihozza a gesztenyés ízt)


Piskóta elkészítése
A tojásokat szétválasztom és a fehérjéket egy pici sóval kemény habbá verem. A sárgáját a 8 evőkanál eritrittel fehéredésig keverem, majd hozzáadom a liszteket és a szódabikarbónát (a citromlével), és simára kevertem. Hozzáadok pár evőkanállal a fehérjéből és összekeverem, majd a többi fehérjét már óvatosan beleforgatom a krémbe. Az így elkészült keveréket sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, 180 fokon kb. 15 percet sütöttem (tűpróbáig).


Gesztenyekrém hozzávalói
4 zacskó héj nélküli főzött gesztenye
eritrit ízlés szerint
rum aroma
4 dl kókusztej

Gesztenyekrém elkészítése
Minden hozzávalót késes aprítóba teszek és addig mixelem, amíg krémes állagot kapok.


A sütemény összeállítása

Az elkészült és kihűlt piskótát kettévágom, belül és a tetején is megkenem a gesztenyekrémmel. Egy kis olvasztott étcsokoládéval vagy kókusztejszínhabbal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése