Piskóta hozzávalói
8 tojás
8 ek eritrit
8 ek paleo liszt (nálam 3 ek kókuszliszt és 5 ek
gesztenyeliszt)
2 kk szódabikarbóna + pici citromlé
pici só
rum aroma (elhagyható, de kihozza a gesztenyés ízt)
Piskóta elkészítése
A tojásokat szétválasztom és a fehérjéket egy pici sóval kemény
habbá verem. A sárgáját a 8 evőkanál eritrittel fehéredésig keverem, majd
hozzáadom a liszteket és a szódabikarbónát (a citromlével), és simára kevertem.
Hozzáadok pár evőkanállal a fehérjéből és összekeverem, majd a többi fehérjét
már óvatosan beleforgatom a krémbe. Az így elkészült keveréket sütőpapírral
kibélelt tepsibe öntöm, 180 fokon kb. 15 percet sütöttem (tűpróbáig).
Gesztenyekrém
hozzávalói
4 zacskó héj nélküli főzött gesztenye
eritrit ízlés szerint
rum aroma
4 dl kókusztej
Gesztenyekrém
elkészítése
Minden hozzávalót késes aprítóba teszek és addig mixelem,
amíg krémes állagot kapok.
A sütemény
összeállítása
Az elkészült és kihűlt piskótát kettévágom, belül és a tetején
is megkenem a gesztenyekrémmel. Egy kis olvasztott étcsokoládéval vagy
kókusztejszínhabbal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése