2014. december 12., péntek

Göngyölt marhafelsál


Hozzávalók
3 db vékonyra vágott marhafelsál
3 db főtt tojás
hagyma 
pirospaprika
kókusztejszín
citromlé
1 tk tápióka keményítő
só, bors

Elkészítés
3 db vékonyra vágott marhafelsált kiklopfolni, besózni, borsozni.
3 tojást megfőzök, megpucolom.
Belecsavarom a hús szeletekbe és hústűvel összetűzöm.

Zsiradékon hagymát dinsztelek, megszórom pirospaprikával és egy kevés vizet adok hozzá, ebben felrakom a tekercseket főni. Kb. 1 órát főzöm, fedővel letakarva.

A megfőtt tekercseket kiveszem és hagyom kihűlni. A víz felét pedig elforralom.

Kókusztejszínt összekeverek pici citromlével, egy teáskanál tápióka keményítővel, sóval és borssal, majd hozzáadok a főzőléből. Visszaöntöm az egészet és egyet forralok rajta.

A kihűlt hústekercseket felszeletelem és visszarakom a szószba.


Megjegyzés: A kókusztejszín helyett használhatunk mandulatejszínt is, ez esetben nem kell citromlevet hozzáadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése