2015. március 1., vasárnap

Medvehagymás csirkemell torta, párolt zöldségekkel

Az ötletet a netről vettem, az itthon lévő alapanyagokkal variáltam át, így egy nagyon jó ízű feltét lett belőle. Wokban párolt vegyes zöldségekkel tálaltam.

Hozzávalók
bacon
csirkemell
medvehagyma (fagyasztott)
házi ToTu
mandulatejszín
só, bors, citromlé

Először a "panírtésztát" késtítettem el: a  frissen elkészített ToTu-hoz hozzákevertem a fűszereket,  és a medvehagymát, és botmixerrel pépesítettem. Annyi mandulatejszínt öntöttem hozzá, hogy kissé folyós legyen.
Az őzgerincformát kibéleltem a bacon csíkokkal úgy, hogy jól kilógjon. A félbevágott csirkemell szeleteket jól megmártottam a ToTu-s krémben, és rárétegeztem a bacon szeletekre, egészen addig amíg az őzgerinc forma tele lett.
Ráhajtogattam a bacon kilógó végeit, hogy teljesen befedje. 180 fokon, alsó-felső sütésen készre sütöttem.
Miközben sült, a vegyes zöldségeket wokban megpároltam, ezzel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése