Az alap receptet a neten találtam, természetesen, egy kicsit
átvariáltam.
Hozzávalók:
300 gramm mandulaliszt vagy darált
mandula (én fele-fele arányban használtam)
2 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
6 evőkanál méz/eritrit
1/4 csésze folyékony állagú
kókuszzsír
1 evőkanál vaníliaaroma
1 teáskanál citromlé
3 egész tojás
Keverjük össze a mandulalisztet, a szódabikarbónát és
a sót. Külön egy másik edényben elegyítsük a mézet/eritritet, a citromlevet, a tojásokat,
a vaníliát és a kókuszzsírt. Jó alaposan keverjük össze a nedves összetevőket!
A mandulalisztes alapba forgassuk bele lassan a tojásos elegyünket és villával
mixeljük csomómentesre.
A fánk sütőformánkat (vagy linzer formánkat) kenjük ki kókuszzsírral. Ebbe öntsük bele a tésztát, elegendő 3/4-ig megtölteni őket. 180 fokon légkeveréses sütőben 13-15 percig süssük (nem légkeverésesben kicsit tovább). Amikor már világos barna színű, akkor vegyük ki tálcával együtt a sütőből és legalább 15 percig pihentessük, majd fordítsuk meg a formát, és óvatosan ütögessük ki a fánkokat. A díszítéshez most kakaóporból készült csoki öntetet, és kókuszreszeléket használtam.
A fánk sütőformánkat (vagy linzer formánkat) kenjük ki kókuszzsírral. Ebbe öntsük bele a tésztát, elegendő 3/4-ig megtölteni őket. 180 fokon légkeveréses sütőben 13-15 percig süssük (nem légkeverésesben kicsit tovább). Amikor már világos barna színű, akkor vegyük ki tálcával együtt a sütőből és legalább 15 percig pihentessük, majd fordítsuk meg a formát, és óvatosan ütögessük ki a fánkokat. A díszítéshez most kakaóporból készült csoki öntetet, és kókuszreszeléket használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése