Megkívánva a brassóit a férjem nagy örömére el is
készítettem. Igazából semmi más különbség nincs a hagyományos és a paleo
változat között, csak a krumpli helyett, kockára vágott, sült zeller volt a
köret. A legnagyobb dicséret az volt, hogy a férjem azt mondta, hogy finomabb
volt, mint a hagyományos! Ez azért nagy elismerés, mert Ő még életében nem
evett zellert, se az állagát, se az ízét, se az illatát nem bírja. Most nem
volt sok választása, mert ezt főztem! :)
Így készült:
A hagymát félholdra vágva üvegesre pároltam, félúton apróra vágott húsos szalonnát tettem hozzá. Közben kockára vágtam a pulyka combokat, fehéredésig sütöttem, hozzákevertem fél fej lapjára szeletelt fokhagymát, sóztam, fehérborsoztam. Amikor kifehéredett, és jól kiengedte a levét, pici vízzel felöntöttem, utána ízesítettem, és készre főztem. Közben kisütöttem a felkockázott zellert, és a kész húshoz kevertem. Bármilyen savanyúsággal ünnepi étel lehet.
Ilyen lett:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése