Az alapreceptet természetesen a neten találtam, kipróbáltam
úgy is, de több receptnél hiányolom, hogy nem írják le, mennyire törik,
morzsálódik felszeletelés közben, így nagyon sok veszteség lesz a végén.
Illetve a morzsákat is meg lehet enni, csak tálalásnál, vagy vendégeknek
kínálva, már nem lesz olyan szép.
Így az első tapasztalatomból okulva (amikor is tepsibe
készítettem, de alig lehetett felvágni, összetörni pedig abszolút nem),
beszereztem szilikonos bonbon formákat, és a mai csokikat, már ezekben
készítettem el.
Ilyenek gyönyörűségesek lettek:
A számomra legegyszerűbb recept:
- 1 dl felolvasztott, meleg kókuszzsír
- 20 gramm natúr kakaópor
- 40 ml méz vagy olvasztott eritrit
- 1 csipet só
- tetszés szerinti aszalt gyümölcs és durvára tört dió,
mandula, török mogyoró
Mindezeket melegen összekeverni, formába önteni, 1-2 órára
berakni a hűtőbe/fagyasztóba, majd a formából kivéve már fogyasztható is!
Ebből a mennyiségből 20 dkg kész csoki lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése