A sok hús és zöldség mellett, már kezdett hiányozni a túró,
így gondoltam egy jó kis túrógombóc-féle jól esne. :) Nézegettem a neten,
kicsit kreatívkodtam, így ez a recept lett belőle:
Hozzávalók:
- 250 gr ToTu (paleo túró, recept itt)
- 2 db egész tojás
- 1/2 citrom leve
- 0,8 dl kókusztej
- 150 gr gesztenyeliszt
- 80 gr kókuszliszt (vagy kókuszreszelék nagyon finomra
őrölve)
- 40 gr szezámliszt
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 1 csipet só
A hozzávalókat a fent leírt sorrendben összekeverjük, majd 15
percig pihenni hagyjuk, hogy az útifű maghéj megduzzadjon. Eközben egy fazékban
kicsi sóval, vizet forralunk. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forrásba
lévő vízbe tesszük, és amikor a víz tetejére feljönnek, onnentól 8 percig
főzzük. Eközben egy teflon serpenyőben, szárazon (zsiradék nélkül) illatosra,
világos barnára pirítunk 10 dkg őrölt mandulát, majd a tűzről levéve,
hozzákeverünk 2 evőkanál eritritet, és 2 teáskanál fahéjat, majd a gombócokat
ebben forgatjuk meg.
Ebből a mennyiségből 15 db normál méretű gombóc lett.
Készítettem még egy fahéjas szószt hozzá: Kókusztejszín,
citromlé, eritrit és fahéj alapanyagokból, olyan fahéjas tejföl íze lett.
Jó étvágyat, jó főzőcskézést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése