A paleo életforma egyik problémája, hogyha
hétvégi, beszélgetős-fröccsözős (száraz, fehér boros, abszolút paleós) baráti
meghívásnak teszek/teszünk eleget, akkor általában olyannal kínálnak, amit PE
(Paleo Elött) elfogadtam volna, de most már nem. Így, most már mindig
gondoskodnom kell magamról. Így a neten utána nézve, kialakult a számomra - és
letesztelve, a többiek által is jóízűen elfogyasztott - sör- és borkolycsolya,
avagy sós rúd receptje, így ma is ezzel indultam útnak.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 9 dkg szezámmag
- 3 dkg parmezán sajt reszelve (kompromisszumos, elhagyható)
- 1/2 tk. hímalája só, őrölt kömény, pirospaprika (kömény helyett lehet
szárított bazsalikom, vagy más, jellegzetes ízű, őrölt fűszer).
- 3 dkg mandulaliszt
- 2 dkg szezámpehely
- 1/2 tk. sütőpor
A tojásokat habverővel felverjük, belekeverjük a többi hozzávalót. Kevés,
viszonylag sűrű masszát kapunk. Ezt sütőpapíros tepsibe simítjuk, amennyire
vékonyan csak tudjuk, eloszlatjuk, minél laposabb marad, annál ropogósabb lesz.
Előmelegített 190 fokos sütőben, alsó-felső sütésen, 10-15 percig sütjük.
Vigyázat, hamar megég, főleg ott, ahol vékonyabban terítjük el.
Még
melegen, rögtön a kivétel után késsel/derelyevágóval tetszés szerinti formára
daraboljuk és így hagyjuk teljesen kihűlni, ezután szépen szétszedhetővé válik.
Dobozban sokáig eláll, főleg, ha nem fogy
el, de ezzel ez a probléma nem lesz! :)
Többszöri sütés utáni tapasztalatom: a tepsi csak 3/4 részében elterítve, kicsit vastagabb lesz, nekem így finomabb, és 20 perc sütést igényel.
Többszöri sütés utáni tapasztalatom: a tepsi csak 3/4 részében elterítve, kicsit vastagabb lesz, nekem így finomabb, és 20 perc sütést igényel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése