Valami nagyon ízes, tartalmas, sütőben sült, egészséges egy
tál ételt szerettem volna készíteni. Így, a téli alapanyagoknak megfelelően, ez
a variáció jutott eszembe, elkészítettem, és el kell mondjam, hogy nagyon finom
lett, ajánlom kipróbálásra, bármilyen idény zöldséggel. Mennyiségeket szokás
szerint nem tudok írni, csak érzésre, kóstolásra kell hagyatkozni.
A kifilézett, szárnyas fűszerrel befűszerezett csirkecombokat
extra szűz olíva olajon, mindkét oldalán átsütöm, majd olívaolajjal meglocsolt
tepsibe helyezem.
Közben a felkarikázott póréhagymát olíva olajon
megfonnyasztom, az aprítógépben rizsszem nagyságúra darabolt karfiolt
megpirítom a póréhagymán. A rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzöm,
majd a tepsibe teszem a hús mellé. Az elkészült karfiolrizst a húsok mellé halmokba
helyezem.
Azt a serpenyőt amiben a hús sült felöntöm 1 doboz
kókusztejszínnel, a lepirított húsdarabok összekeverednek a tejszínnel,
felforralás után a tepsibe elhelyezett halmokra öntöm, reszelt parmezánnal
megszórom, 180 fokos, alsó-felső sütésen készre sütjük (amíg a sajt megpirul,
kb. 20 perc).
Természetesen kreatívan kell bánni az alapanyagokkal,
ugyanezt lehet el lehet készíteni
tarjával, karajjal, csirke mellel, csak a fantázia szab
határt!
Jó étvágyat, jó főzést :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése