Az alap édességek után, most valami
egészen más ízű, finom, és egészséges édesség.
Gyorsan elkészül, és nagyon
finom.
Hozzávalók:
5 dkg kókuszreszelék
1,2 dl forró víz
15 dkg gesztenyeliszt
vanília aroma
reszelt citromhéj ízlés szerint
6 kis
tojás
2 alma hámozva, reszelve
5 dkg olvasztott kókuszzsír
10 dkg eritrit
8-10 dkg mazsola.
A kókuszreszeléket leöntjük forró vízzel, hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a vanília
aromát, a citromhéjat. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a reszelt
almával, kókuszzsírral, eritrittel összekeverjük.
A fehérjét kemény habbá
verjük, óvatosan összeforgatjuk a kókuszkeverékkel, mazsolával és a sárgájával.
170 fok, előmelegített sütőben nem légkeveréssel, alsó-felső sütésen, középen,
35 percig sütni (egyáltalán nem lett száraz, krémes és puha állagú).
Kihűlés után hűtőben kell tárolni, bár,
mire összeérnének az ízek, addigra elfogy. :)
Ha valaki nagyon édesen-csokisan
szereti, akkor mehet rá, az avokádós-banános csokikrém.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése