A paprikás krumplit pont ugyanúgy készítettem, mint régen, csak krumpli helyett, édesburgonyát használtam.
A disznózsíron megpirítottam a szalonnát, majd megpároltam a
kockára vágott hagymát. Amikor készen lett, piros paprikával megszórtam, majd
átpörgettem rajta a kétféle, felkarikázott, házi kolbászt, hogy jól kijöjjenek
a finom ízek. Ezután a vastagabb hasábokra vágott édesburgonyát átpörgettem
rajta, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Amikor majdnem
megfőtt a krumpli, hozzáadtam a magas hústartalmú, glutén- és laktózmentes
debrecenit, és virslit. Egyet rottyant, és már készen is lett.
Mondhatom, hogy nagyon-nagyon finom lett!
A kovászos uborkát is ugyanúgy tettem el mint PE (paleo
előtt), csak kenyeret nem tettem a tetejére, és láss csodát (illetve, én már
láttam): ugyanúgy felforrt, mint az élesztős kenyérrel. Annyit viszont észrevettem,
megtapasztaltam, hogy 1,5 nap alatt készen lett, míg a kenyeres verziómnál 3-4 nap is kellet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése