Hozzávalók:
2-3 evőkanál
citromlé
1/2 zacskó zselatin express
30 dkg ToTu
2 evőkanál cocomas
édesítő ízlés szerint
vanília aroma
Elkészítés:
A zselatint a kókusztejszínnel felvertem
(lehet más magtejszínnel is), majd a többi hozzávalóval összeturmixoltam. A krémet
szilikon sütőformákba öntöttem, és hűtőbe tettem, minimum 3 órára, még jobb egy
egész éjszakára.
Én most datolya öntetet készítettem
hozzá, de ízlés szerint mehet rá gyümölcs, lekvár, csoki öntet, citromkrém,
stb.
1 dl víz
1 púpozott ek. zselatin
30 dkg totu
2 ek. cocomas
édesítő (ízlés szerint)
vanília (őrlővel érzés szerint, aromával 2
kupaknyi)
A citromlevet a vízzel feltesszük főni, amikor
langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A már langyos zselatint a többi
hozzávalóval összeturmixoljuk. A krémet szilikon sütőformákba öntjük, és
berakjuk a hűtőbe min. 2-3 órára.
Ízlés szerint mehet rá gyümölcs (eper, málna a legjobb), lekvár, csoki öntet
(kakaó+kókuszolaj+édesítő), kókusz stb.
Ebből az adagból 6 db lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése