Miután a korai cseresznyefánkon lévő cseresznyék
majdnem mind érettek, így a friss cseresznye evésen kívül, egy pite sütése kívánkozott.
Keresgéltem a neten, és találtam egy
majdnem működő receptet, amin többszöri sütés után mégis módosítanom kellett, mert csak a kókuszliszt használatával nagyon fojtós lett.
Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál eritrit, 300 ml Cocomas kókuszkrém (kókusztejszín), 3 púpozott
evőkanál kókuszliszt, 3 púpozott evőkanál mandulaliszt, 15 gramm sütőpor.
A tojásokat
szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgákat az eritrittel
felhabosítottam, majd a többi hozzávalót hozzáadtam úgy, hogy a
liszteket és a sütőport átszitálva adtam a masszához, hogy minél lazább legyen a
tésztám. Ezután óvatosan két részletben keverem hozzá a tojás
habot. Egy 20x35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem, a kimagozott,
kettészedett, és előzőleg eritrittel megszórt, majd kinyomkodott cseresznyét
belenyomkodtam, és előmelegített sütőben 160-180 fokon készre sütöttem. Amikor
készen lett, poreritrittel meghintettem. Bármilyen más idénygyümölccsel is
kiváló sütemény.
Tökéletes!:)
VálaszTörlés:)
Törlés