Miután főzési tudományom alapjait Édesanyámtól tanultam, így
a resztelt máj receptjét is az Övéből paleosítottam.
A kockára vágott hagymát sertészsíron megdinszteltem, majd
kevés szezám maglisztet pirítottam rajta, majd meghintettem egy kevés piros
paprikával. A megtisztított, félbe-negyedbe vágott csirkemájat (természetesen
bármilyen májból is lehet) átpörgettem rajta, 1 kávéskanál ecettel
megpirítottam. Ha nem ereszt levet, akkor egy kevés fizet kell ráönteni, picit
főzni, és máris kész. A végén sóztam, borsoztam.
A tócsnihoz, tetszőleges mennyiségben vékonyra reszeltem
sárgarépát, patisszont, cukkínit, édesburgonyát. Összekevertem, picit sóztam.
Miután levet eresztett, jól kicsavartam, majd egész tojásokkal, tojás fehérjével,
szezámmag liszttel, fokhagymával, sóval, borssal összedolgoztam, pogácsákat
formáztam és forró sült sertészsírban kisütöttem.
Laktató, mégis könnyű főétel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése