Mostanában nagyon meleg, és meggyszezon van, így egy jó hideg meggylevesre
vágytam. Körbenéztem a neten, hogy milyen módon készíthetem el paleósan, és így
kreatívkodtam át az alapreceptet. Főzés nélkül készült, sűrítésre chia magot
használtam. Miután nem főzve készült, így a meggy enzimjei nem sérülnek,
vitamintartalma pedig nem vész kárba a hőkezelés során. Akár 10 perc alatt
elkészíthető, és nagyon finom lett.
Hozzávalók: 1 csésze magozott meggy, fél banán, 2 nagy
evőkanál chia mag,
csipet vanília por, csipet fahéj, fél csipet himalaya só, kb. 2 dl hideg magtej
(én kókusztejet használtam), paleo édesítő (eritrit, xillit, stb.)
A hozzávalókat a turmixgépbe raktam, és jó alaposan összeturmixoltam. Vártam
5-10 percet, míg a chia mag zselésedig, ezáltal sűrűsödik a leves, majd
tálkákba tettem, beledobtam pár szem kimagozott meggyet és már tálalásra kész.
Ha főtt hús mellé mártásnak szeretnénk, plusz chia mag hozzáadásával
sűríthetjük.
Nagyon ízletes, talán még finomabb, mint a főtt változat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése