2014. június 23., hétfő

Főzés nélküli meggyleves vagy meggyszósz

Mostanában nagyon meleg, és meggyszezon van, így egy jó hideg meggylevesre vágytam. Körbenéztem a neten, hogy milyen módon készíthetem el paleósan, és így kreatívkodtam át az alapreceptet. Főzés nélkül készült, sűrítésre chia magot használtam. Miután nem főzve készült, így a meggy enzimjei nem sérülnek, vitamintartalma pedig nem vész kárba a hőkezelés során. Akár 10 perc alatt elkészíthető, és nagyon finom lett.



Hozzávalók: 1 csésze magozott meggy, fél banán, 2 nagy evőkanál chia mag, csipet vanília por, csipet fahéj, fél csipet himalaya só, kb. 2 dl hideg magtej (én kókusztejet használtam), paleo édesítő (eritrit, xillit, stb.)
A hozzávalókat a turmixgépbe raktam, és jó alaposan összeturmixoltam. Vártam 5-10 percet, míg a chia mag zselésedig, ezáltal sűrűsödik a leves, majd tálkákba tettem, beledobtam pár szem kimagozott meggyet és már tálalásra kész.
Ha főtt hús mellé mártásnak szeretnénk, plusz chia mag hozzáadásával sűríthetjük.
Nagyon ízletes, talán még finomabb, mint a főtt változat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése