Anyukám évek óta bevált, nagyon finom töltött cukkinijét
készítettem el paleo módon, és így is egy nagyon ízletes, laktató főétel lett
belőle. Akár ebédre, akár vacsorára, gyorsan elkészíthető. Ahogy néztem, ezt is
mindenki másképp készíti, mi így szoktuk, és így szeretjük.
A cukkiniket (patisszonokat, tököket) meghámoztam, belsejüket
kikapartam. Ecetes, sós vízben félig megfőztem. Közben a hagymát
megdinszteltem, a darált pulykahúst átpörgettem, sóval, borssal fűszereztem,
kicsit fedő alatt, majd fedő nélkül lepirítottam. Hozzáadtam a rengeteg apróra
vágott kaprot. Amikor készen lett, félig kihűtöttem, belekevertem az egész
tojásokat, és a szezámpelyhet, és átfűszereztem. Paleo tejfölt (kókusztejszínt kevertem citrommal, sóval és borssal) kevertem hozzá,
hogy összeálljon. A cukkiniket olívaolajjal kikent tepsibe raktam, megkentem
paleo tejföllel, belekanalaztam a tölteléket, meglocsoltam
"tejföllel", megszórtam reszelt parmezán és kemény ementáli sajttal,
és készre sütöttem. Tálaláskor még egy kevés "tejföllel" öntöttem le.
Nagyon finom lett, gyors, könnyű egytálétel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése