2014. október 1., szerda

Lenmagos kenyér(ke)


Hozzávalók
3 tojás (nagy)
2 ek lenmagliszt
1 ek tökmagliszt
1 ek útifű maghéj
fél kk szódabikarbóna
pici citromlé
1 tk szárított bazsalikom
1 tk pirospaprika

Elkészítés
A hozzávalókat egy tálba raktam, a szódabikarbónára csepegtettem pici citromlevet és villával összekevertem. 5 percet hagytam állni, hogy az útifű maghéj kicsit megszívja magát.
Mivel a massza még így is folyékony, mindenképp szükség volt valamilyen formára. Kis muffin (szilikon) formákat használtam (átmérője alul 4 cm, felül 6 cm). 7 formát háromnegyedig töltöttem a masszával és lenmagot szórtam a tetejére.
200 fokon 10 perc alatt készre sütöttem.
Belül puha és laza szerkezetű.




Készítettem hozzá egy kis tojáskrémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése