2014. március 18., kedd

Csokoládé bonbon

Az alapreceptet természetesen a neten találtam, kipróbáltam úgy is, de több receptnél hiányolom, hogy nem írják le, mennyire törik, morzsálódik felszeletelés közben, így nagyon sok veszteség lesz a végén. Illetve a morzsákat is meg lehet enni, csak tálalásnál, vagy vendégeknek kínálva, már nem lesz olyan szép.
Így az első tapasztalatomból okulva (amikor is tepsibe készítettem, de alig lehetett felvágni, összetörni pedig abszolút nem), beszereztem szilikonos bonbon formákat, és a mai csokikat, már ezekben készítettem el.


Ilyenek gyönyörűségesek lettek:
  


A számomra legegyszerűbb recept:
- 1 dl felolvasztott, meleg kókuszzsír
- 20 gramm natúr kakaópor
- 40 ml méz vagy olvasztott eritrit
- 1 csipet só
- tetszés szerinti aszalt gyümölcs és durvára tört dió, mandula, török mogyoró

Mindezeket melegen összekeverni, formába önteni, 1-2 órára berakni a hűtőbe/fagyasztóba, majd a formából kivéve már fogyasztható is!
Ebből a mennyiségből 20 dkg kész csoki lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése